Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 86 325 325

Tauplitz skiferie

Se hoteller og priser

Pistefakta
17 km
17 km
8 km
1955 m (Top) 896 m (By)

Stå på ski i Tauplitz i Østrig - paradis for børnefamilier

Tauplitz området er beliggende i Steiermark, Østrig, og er kendt for at være et af de mere snesikre områder, hvor der altid er store mængder snefald. Sne bliver derfor sandsynligvis ikke en mangelvare på din skiferie til Tauplitz, og du kan få masser af fantastiske ture på ski. Størstedelen at skiløbet foregår i natursne, og skulle dette, som en sjældenhed, blive en mangelvare, står snekanonerne klar. Ved et moderniseringsforløb under mottoet ”Det nye Tauplitz” i 2003 blev alle lifterne på sæterplateauet fornyet samt nedkørslen til Tauplitz blev forsynet med et helt nyt snekanonanlæg.

I Tauplitz er der fokus på børnene og hele området er opbygget på børnene præmisser, så de kan få nogle gode oplevelser på ski. Samtidig er der dog stadig masser af udfordringer for de mere garvede skiløbere.

Noget helt enestående er den lille landsby på Tauplitzsæteren, beliggende 1.650 m over havet, som byder på originale hytter og restauranter. Sæteren er bilfri om vinteren, hvilket både de lokale og ikke mindst skigæsterne glæder sig over.

Destinationsfakta
Byens højde:
896 m
Højeste skiløb:
1955 m
Længste nedkørsel:
7 km
Total pistelængde:
42 km
Langrend:
120 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
20
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
4
tallerkenlifte:
15
Liftkap. pr. time:
21000

Skiområdet

Skiområdet hører ikke til blandt de største i Østrig, men har på trods af dette en hel masse at byde på. Området er velegnet til børnefamilier og letøvede, samtidig med at der stadig er gode udfordringer til de mere øvede skiløbere. Det meste af skiløbet ligger i et solfyldt terrasseområde, hvor største delen er beliggende over trægrænsen. De naturligt kuperede nedkørsler byder på noget for enhver smag og udfordringer til alle. I skiområdet finder I også flere gode restauranter og cafeer, hvor frokosten eller en kop varm kakao med flødeskum kan nydes.

I Tauplitz har de i 2012 bygget nyt børneområde med 80 meter langt transport bånd. Området bruges flittigt af skiskolen, hvor børnene motiveres gennem leg. Børneområdet er beliggende på Tauplitzsæteren midt i skiområdet.

Området består af 109 km pister fordelt på 4 områder, Tauplitz, Planneralm, Riesneralm og Loser. I Tauplitz har de lavet to ruter rundt i skiområdet, som man med fordel kan følge, ruterne har hver deres farve og guider Jer rund i hele området.

Tauplitz er det største af områderne, hvor der findes 43 km sammenhængende pister. Skovpisten der går fra skiområdet og ned til Tauplitz by er rød, er man ikke tryg ved at tage denne kan man tage liften ned til byen. Hvis man bor i Bad Mitterndorf er der derimod mulighed for at tage en blå skovpist ned til byen. Planneralm byder på 15 km pist beliggende i 1500-2000 meters højde. Riesneralm har 24 km pist og Loser området 30 km pist.

På Tauplitzsæteren, omkring byen Tauplitz og ned gennem dalen til byen Bad Mitterdorf finder man flere langrendsløjper på i alt 120 km. De højtbeliggende langrendsløjper på Tauplitzsæteren trækker hvert år professionelle langrendsløbere til Tauplitz for at træne.

Byen

Tauplitz, hvorfra liften går op til Tauplitzsæteren ligger i 900 meters højde og er en hyggelig lille bjergby, hvor der er mulighed for skiløb næsten til døren. I Tauplitz finder I bl.a. en Spar butik, hvor det er muligt at købe det mest nødvendige ønsker i større indkøbsmuligheder ligger der 4 km herfra den lidt større by Bad Mitterndorf, som byder på mere byliv, her finder I også et større udvalg af butikker samt en større svømmehal/wellness med udendørs pool, Grimmingtherme. 

Aktiviteter

Er man ikke til skiløb findes der i området omkring sæteren to afmærkede vandrestier, hvor man har mulighed for at nyde solskin og den smukke natur i området.

I Bad Mitterndorf findes desuden en større svømmehal/wellness, Grimmingtherme, hvis vejret ikke indbyder til skiløb.

Liftkort og skiskole

Liftkortet er gældende til alle 109 km, hvoraf de 43 km befinder sig i Tauplitz området. Områderne udenfor Tauplitz, Planneralm, Riesneralm og Loser ligger alle ca. 15-20 min kørsel i bil fra Tauplitz.

Skiskolen er rigtig god til at motivere børnene og lære dem de grundlæggende skiteknikker gennem leg. På skiskolen har vi mulighed for at booke 3 dages holdundervisning til børn. Hvis ikke I selv vil mødes med holdet til frokost er det vigtigt at i husker at give børnene penge med til denne.

Transport

Der køre flere gange om dagen gratis skibus mellem Bad Mitterndorf og Mitterstein liften, så hvis man vil prøve dalfarten ned til Bad Mitterndorf kan man dermed tage bussen retur til skiområdet.

I Tauplitz køre et gratis traktortog man kan benytte sig af, hvis ikke man ønsker at gå til liften.

Turistskat

I Tauplitz betales der turistskat (Kurtaxe), dette betales direkte til hotellet og beløber sig til 2,25 Euro pr person/pr nat. Børn til og med 14 år er gratis.

Læs mereMinimér

Populære hoteller i Tauplitz

Der er ingen populære hoteller  • Filtre:
Få rutevejledning
86 325 325
Skiferie - Clickski