Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 86 325 325

Maria Alm skiferie

Se hoteller og priser

Pistefakta
52 km
83 km
15 km
1900 m (Top) 800 m (By)

Skiferie i Maria Alm for hele familien

Den lille hyggelige landsby Maria Alm ligger omgivet af store bjerge, tæt ved flere skiområder bl.a. Dienten, Hinterthal og Hintermoos.

Maria Alm er en del af det store skiområde i Østrig som kaldes Hochkönigs Winterreich, som bl.a. dækker byerne Dienten, Hinterthal, Hintermoos og Mühlbach. Området byder på i alt 150 km pister med udfordringer for alle, og er derfor en perfekt destination for din næste skiferie. De mange blå pister er rigtig gode begynderbakker, hvor børnene har nogen af de bedste muligheder for at lære skiløbet. Børnene er glade for terrænet og ikke mindst skiskolen, som er kendt for at være dygtig til at undervise de små, så de er klar til at komme ud på ski.

Er man mere øvet skiløber, så er Maria Alm ikke at tage fejl af. De næsten 100 km røde og sorte pister er for de lidt mere øvede, og det er ofte muligt at finde nogle af de bedste skiløbere på pisterne i Maria Alm, når der skal trænes.

Når I selv kører på jeres skitur til Maria Alm har i gode muligheder for at komme vidt omkring i det store SkiAmade område, som byder på 860 km pister med over 270 liftanlæg, som skal hjælpe med at bringe skiglade gæster rundt i det store område.

NYHED 2018/2019

Maria Alm får en helt ny lift. Den skal hedde Sonnbergbahn, og kommer til at gå fra Natrun til Aberg. Liften forventes færdig til sæsonstart 2018/2019, og følger lige nu tidsplanen - så I kan godt glæde jer!
Det er nu ikke længere nødvendigt med en skibus eller bil, når man bor i Maria Alm by, det er blot at tage liften fra Natrun til Aberg i stedet. 

Natrun DorfJ@t forlænges til en helt ny bjergstation, og liften ændres til en 10 pers. kabinebane, fra toppen af den nye bjergstation kommer Sonnbergbahn og fører jer til Aberg (også en 10 pers. kabinebane).
Med den nye lift opstår en ny piste, og der bygges en skibro over hovedvejen, så man heller ikke længere er nødt til at have skiene af.

Det bliver SÅ GODT til Maria Alm og vi glæder os til at se det færdige resultat og til at sende vores gæster afsted på skiferie i Østrig. 
Maria Alm er nu 100% sammenhængende fra by til bjerg.

Destinationsfakta
Byens højde:
800 m
Højeste skiløb:
1900 m
Længste nedkørsel:
7 km
Total pistelængde:
150 km
Langrend:
30 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
38
Kabinelifte:
3
Stolelifte:
8
T-lifter:
27
Liftkap. pr. time:
52100

Skiområdet

Skiløbet starter i 800 meters højde og slutter omkring 1900 meter, hvor den højest beliggende bjergstation, Abergalm, ligger. Via den nye lift fra Hintermoos til Gabühel kan man nu køre på ski fra Aberg til Mühlbach og tilbage igen.

Skiområdet i selve Maria Alm består af 2 skiområder. Det lille lokale skiområde Natrun med 4-5 pister der er særligt godt til den første dag på ski eller familien med små børn. Dette skiområde ligger i gåafstand fra de fleste hoteller der ligger i Maria Alm centrum.

Det store skiområde Aberg ligger ca. 2 km fra byen, men skibussen kører direkte dertil og turen tager ikke mere end ca. 5 min. Aberg giver adgang til hele Hochkönig området, der er sammenhængende. Bjerget Aberg er særligt kendt for den lange blå piste nr 10, der går fra top til bund.

Men med den nye Sonnbergbahn er Maria Alm by nu sammenhængende med skiområdet ved Aberg, så det er ikke nødvendigt med skibus - der er liftsystemer hele vejen.

Børnene er specielt glade for terrænet.

Byen

Et af byens kendetegn er det høje kirketårn, som rager 76 meter op i luften og er dermed det højeste tårn i hele Salzburgerland og bestemt et af byens kendetegn.

Maria Alm er en hyggelig by med 2.100 indbyggere, som gladeligt tager imod de mange skigæster, der hvert år tager på en skiferie til Maria Alm. Indenfor de sidste par år er byen specielt blevet kendt for sine mange børneaktiviteter. Det er her i Maria Alm at hele familien kan opleve den typiske hyggelige, østrigske stemning. Maria Alm byder også på få men gode shopping- og spisemuligheder.

Byen byder på så meget mere, her er også gode muligheder for afterskiing, som kan fortsætte langt ud på natten i byens diskoteker. Stemningen på Dengel Alm skal opleves, her er ægte østrigsk hygge og øl i metervis. Er der brug for mere byliv, så kan det anbefales at tage en tur til Saalfelden.

Aktiviteter

I Maria Alm er der gode muligheder for guidede off-piste ture rundt i terrænet, hvor man kan komme uden om de præparerede pister. Maria Alm byder på fire snowboard anlæg og 30 km langrendsløjper, så her er virkelig udfordringer til alle og enhver.

Det kan varmt anbefales at se det store skilærershow, der vises i Natrun området en gang om ugen. Det er et flot lysshow med alle områdets skilærere der laver en flot opvisning, hvor de viser, hvad de kan.

Liftkort og skiskole

Liftkortet er gyldigt i hele SkiAmade området, som udover Maria Alm også dækker populære områder som Wagrain, St. Johann im Pongau og Bad Gastein - Prøv også Filzmoos på skituren.

På skiskolen glæder de sig til at tage imod alle børnene til et par lærerige dage med sjov og spas. Skiskolen foregår ved Aberg, hvor der er mødested lige ved liften eller mellemstationen. Børnene er rigtig glade for skiskolen, som er kendt for at være dygtige til at undervise de små. I Maria Alm har vi mulighed for at tilbyde garanti for dansk skiskole til alle børn, fra 4-12 år, der deltager i minimum 3 dages gruppeundervisning.

Transport i området

Der er fine skibus forbindelser i Maria Alm og mulighed for at tage en skibus direkte fra byen til Aberg området, denne tur tager ca. 5 minutter.

Til sæsonstart 2018/2019 forventes den nye lift Sonnbergbahn færdig, og følger lige nu tidsplanen - så I kan godt glæde jer til skiferien!
Det er nu ikke længere nødvendigt med skibus eller bil når man bor i Maria Alm by, det er blot at tage liften fra Natrun til Aberg i stedet. 

Der går ligeledes gode skibus forbindelser rundt i det store, østrigske skiområde SkiAmade, hvor liftkortet dækker. Vi anbefaler dog at køre selv, da Maria Alm/Hochkönig området er beliggende i yderkanten af SkiAmade området. Kører man selv vil der være ca. 1 times kørsel.

Turistskat

I Maria alm betales der ved ankomst på hotellet turistskat/Kurtaxe. Dette beløber sig til ca 1,5 Euro pr person/pr nat. Børn til og med 14 år er gratis.

Læs mereMinimér

Populære hoteller i Maria Alm

Der er ingen populære hoteller  • Filtre:
Få rutevejledning
86 325 325
Skiferie - Clickski